Heffingsvrij leveren
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan hier de webversie.
Nieuwsbrief juni 2023

In deze nieuwsbrief willen wij u informeren over de werkwijze waarop uw organisatie dient om te gaan met het heffingsvrij leveren aan contractanten en/of professioneel gebruikers.
 
Uitsluitend Contractanten van Stichting de Thuiskopie kunnen andere Contractanten en (wel/niet geregistreerde) professionele gebruikers zonder thuiskopievergoeding leveren. Indien een Contractant echter met heffing geleverd heeft gekregen kan het betreffende voorwerp niet zonder thuiskopievergoeding doorgeleverd worden tenzij het een levering aan een geregistreerde professionele gebruiker betreft. Heffingsvrij leveren is een afspraak tussen Contractanten onderling die begint bij de importeur/leverancier. 
 
Wij zien bij Contractanten als laatste in de keten de wens om zonder thuiskopievergoeding geleverd te krijgen omdat zij bijvoorbeeld leveren aan vrijgestelde professionele gebruikers of willen exporteren of omdat zij geen heffing over de voorraad willen afdragen maar dat pas na uitlevering aan de klant willen doen.

Wij

Heffingsvrij leveren
Voorwaarden Heffingsvrij leveren.
Heffingsvrij leveren is één van de voordelen van het sluiten van een contract met Stichting de Thuiskopie. Het is echter altijd een onderlinge afspraak. Als Contractanten op onze website staan vermeld kan hier niet automatisch uit worden afgeleid dat een Contractant akkoord gaat met een heffingsvrije levering. Heffingsvrij leveren is dus een keuze. Als leverancier dient u altijd contact op te nemen met uw klant of deze zonder heffing wil inkopen en als afnemer dient u altijd contact op te nemen met uw leverancier of deze inderdaad zonder thuiskopieheffing aan u wil leveren.

1. Heffingsvrije voorraad - Eigen import of Heffingsvrije inkoop:

Het voorwerp dient onderdeel uit te maken van de heffingsvrije voorraad van de verkopende Contractant. Dit kan alleen indien het voorwerp door de verkopende partij zelf is geïmporteerd/gefabriceerd of bij een andere partij heffingsvrij is ingekocht. Omgekeerd geldt; ingekocht inclusief thuiskopievergoeding, binnenlands doorverkopen inclusief thuiskopievergoeding aan resellers/contractanten;
 
Dus als de wettelijke verantwoordelijke importeur/leverancier de goederen met thuiskopievergoeding heeft uitgeleverd en reeds aan Thuiskopie heeft afgedragen dan blijft de thuiskopieheffing tot en met de eindafnemer op het product tenzij uitgeleverd aan een professionele gebruiker. In dat geval kan de leverancier restitutie aanvragen (niet voor smartphones).

2. Verklaring Heffingsvrij Leveren - Afspraak en Keuze:

Het heffingsvrij doorleveren van voorwerpen door contractanten onderling moet zijn afgestemd/overeengekomen. Stichting de Thuiskopie adviseert haar contractanten in het kader van transparantie om een heffingsvrij leveren verklaring schriftelijk met elkaar overeen te komen. Een voorbeeld treft u aan op onze portal.

3. Aansprakelijkheid:

Als er onduidelijkheid bestaat over de juistheid van een heffingsvrije levering is de leverancier verantwoordelijk als deze geen akkoord of verklaring van heffingsvrij leveren van haar afnemer kan overleggen aan Stichting de Thuiskopie.
 
Ons dringend advies is dus om dit tijdig met elkaar te regelen!
 
Direct naar:
Veelgestelde vragen
Tarieven
Contact
© 2023 de Thuiskopie | Afmelden | www.thuiskopie.nl
Stichting de Thuiskopie
Postbus 3060, 2130 KB Hoofddorp
De Thuiskopie @ Twitter